Jobba hos oss

Missa inte chansen att få representera ett företag som är världsledande i sin bransch. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god och trivsam atmosfär. Vi satsar på våra anställda och erbjuder utvecklingsmöjligheter för rätt person inom koncernen.

Moderbolaget i ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla utanför Stockholm. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Ljungby, Växjö, Älvsbyn och Örebro. Totalt har ebm-papst ca 15000 anställda i ca 50 länder och omsätter ca 2 miljarder Euro. I Sverige är vi 67 medarbetare och har en omsättning på ca 409 miljoner kronor. Något som visar hur långt fram vi ligger tekniskt i Sverige är att vi både utvecklar produkterna och även gör anpassningar av fläktlösningar som utvecklats vid ebm-papst huvudanläggningar i Tyskland. Vi arbetar även kontinuerligt för en hållbar utveckling och i november 2013 utsågs ebm-papst till Tysklands mest hållbara företag med den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award.

• Produktion & Montering
• Lager
• Teknik & Service
• Försäljning & Administration
• Lediga tjänster
• Kontakt
PRODUKTION OCH MONTERING


Nybyggd produktionsanläggning (15/16) med de senaste maskinerna för stansning, bockning, svetsning, kapning.
Under 2015 inledde ebm-papst en mångmiljoninvestering i ett högmodernt produktionscenter, större lagerytor och även testmöjligheter. Bland all ny utrustning finns en avancerad stansmaskin från Trumph (TruPunch 3000) för effektiv bearbetning samt ytterligare stationer för efterbearbetning. Detta möjliggör att vi kan komma in i ett tidigt skede och ta ansvar från allt till design till plåtbearbetning och slutmontering. Resultatet blev en effektivare produktionsprocess med ett mer automatiserat produktionsflöde, större produktionskapacitet och kortade ledtider. Utöver det har lagerkapaciteten utökats och ny ventilation och belysning har installerats. Produktionsmiljön har blivit modern, ljus och trivsam. Vi har fått helt nya möjligheter att utveckla våra arbetsmetoder som gör att medarbetarna inom plåtproduktionen blir betydligt mer delaktiga och får en annan inblick i olika moment jämfört med tidigare. Arbetet blir roligare och alla kan återkoppla och lättare se möjligheter till vidareutveckling av olika arbetsmoment. Allt finns samlat under ett tak med en yta på 1600 kvm vid huvudkontoret i Järfälla.
Exempel på arbetsuppgifter inom montering:
• Montering av våra standardfläktar och kundanpassningar efter behov
• Kapning och beredning av material
• Plocka material från lager till produktionsorder
• Avräkning och beredning av produktionsorder i företagets affärssystem (SAP)

Exempel på arbetsuppgifter inom produktion:
• Plåtbearbetning vid stans- och bockmaskiner
• Sammansättning av komponenter genom bl.a. punktsvetsning
• Montering av produkter
• Ev. beredningsarbeten och planering för stans och bockmaskin

LAGER


Ett sammansvetsat team på ca 11 personer inklusive lagerchef som sköter inleverans, utleverans, plock till och från produktion samt bilpaket i ett roterande schema.

Exempel på arbetsuppgifter inom lager:
• Utföra ankomstkontroll, godsmottagning och inleverans i lager av inköpta artiklar
• Utföra plockning, packning och utleverans av lager- och produktionsartiklar
• Boka transportör för hämtning av gods
• Handha lagring av inköpsartiklar och produktionsartiklar
• Vid behov beräkna transportpris eller utföra prisförfrågning till transportör

FÖRSÄLJNING & ADMINISTRATION


Försäljning Ventilation Retrofit

Fläktar för renovering och ombyggnad av ventilationssystem. Aggregatfläktar, takfläktar, reglerutrustning m.m.

Som teknisk säljare på ebm-papst AB ansvarar du för försäljningen av fläktar för ventilation och kyla till såväl ny- som ombyggnad av fastigheter i ditt tilldelade distrikt. Se vilka som arbetar på avdelningen här!

Exempel på arbetsuppgifter:
• Besöka ventilationsentreprenörer, konsulter och fastighetsägare inom distriktet
• Ansvara för säljprocessens alla delar: kundbokningar, införsäljning, offerter, prognoser, orderhantering och uppföljning till både nya och befintliga kunder
• Leta upp aktuella projekt och driva dem tillsammans med kund
• Delta i mässor och seminarier

Försäljning OEM

Försäljning av fläktar, elmotorer och drivlösningar till tillverkare inom bland annat ventilation, värme, kyla, automation, telekom, it, industriteknik, fordonsindustri, hushållsapplikationer och medicinteknik, samt elektronikkylning.

Våra OEM-kunder återfinns främst inom industrisegmenten ventilation, kyla, värme, elektronik, IT, industriteknik, hushållsapplikationer, medicinteknik och även fordonsindustrin. Vårt starka varumärke och breda produktprogram med fläktar inom HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) är väletablerat hos konstruktörer, inköpare, produktionstekniker och många andra inom OEM-industrin. Se vilka som arbetar på avdelningen här!

Exempel på arbetsuppgifter:
• Du erbjuder marknaden ebm-papst:s starka varumärke inom fläktar och elmotorer. Du träffar konstruktörer, inköpare och produktionstekniker
• Bearbeta produktföretag inom följande industrier: ventilation, kyla, värme, elektronik och medicinteknik
• Bearbeta både befintliga och nya kunder. Du uppdaterar dem med produktnyheter och driver gemensamma projekt
• Du har ansvar för ett flertal kunder och genomför 2-3 kundbesök per vecka
• Deltar i mässor och seminarier
Läs mer om avdelningarna Retrofit och OEM HÄR!

TEKNIK & SERVICE


På teknikavdelningen arbetar konstruktörer, produktutvecklare, produktspecialister och servicepersonal under ledning av teknikchef. Teknikavdelningen håller även ansvaret i utbildningarna i ebm-papst fläktskola. Se vilka som arbetar på avdelningen här!
Fläktskolan erbjuder målgruppsanpassade utbildningar och olika möjligheter att i praktiken se vilka energibesparingar som kan uppnås genom exempelvis fläktbyten i ventilationsaggregat. I skolans lokaler finns arbetsbänkar och utbildningsplatser för ett 10-tal personer. Där finns utrustning och teknik som gör det möjligt för exempelvis medarbetare hos installationsföretag att på ett annat sätt än ute i fält prova olika installationsalternativ. De kan direkt se vilka energispareffekterna blir genom att i skolans aggregat byta ut en traditionell ventilationsfläkt mot en kammarfläkt med EC-teknologi. Som en del av utbildningspaketen ingår också övningar där deltagarna får se betydelsen av att vid fläktinstallationer vara noggranna med exempelvis tätningar. Möjlighet finns även att prova på olika styr- och kommunikationslösningar som till exempel MODBUS. På en stor väggskärm kan deltagarna se vilka skillnaderna blir vid olika förändringar i fläktstyrningen. Läs mer om fläktskolan här.

LEDIGA TJÄNSTER
Just nu söker vi:

Teknisk säljare Retrofit – Stockholm

Teknisk säljare Retrofit – Linköping

Du är alltid välkommen att söka tjänster inom de olika avdelningarna även om ingen aktiv annons finns ute!

KONTAKT