ebm-papst, en världsledande fläkttillverkare

Specialister på aerodynamik och avancerad motorteknologi.

l

ebm-papst Group, ett familjeägt företag med huvudkontor i Tyskland, är en världsledande tillverkare av fläktar och motorer.
Sedan grundandet år 1963 har vi som bolag satt internationella industristandarder genom våra spetskompetenser inom motorteknik, elektronik, digitalisering och aerodynamik.


ebm-papst erbjuder hållbara, intelligenta och skräddarsydda lösningar för praktiskt taget alla krav inom ventilations- och värmeteknik.
Med våra systemlösningar erhålls ökad komfort och energioptimering för fastigheter. Vi erbjuder även kundspecifika datadrivna system för optimal användning av våra produkter i OEM-lösningar. Som en ledstjärna för vår väg framåt, tillsammans med stöd av våra värdeord; entusiasm, effektivitet och mänsklighet, präglas vi av vår strävan att utveckla vår verksamhet enligt mottot ”Engineering a better life”.

Våra kunder återfinns i branscher som exempelvis ventilation, telekommunikation, automation och medicinteknik samt kyla-, värme-, elektronik- och fordonsindustrin. Vårt mål är att alltid hitta den optimala lösningen för kundens applikation. Ofta innebär det att vi utvecklar, producerar och levererar en systemfunktion, speciellt anpassad för vår kund, där en fläkt eller elmotor blir en bärande komponent.

I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla samt lokala försäljningskontor i Göteborg, Örebro och Linköping.
I Sverige är vi certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 och ingår i våra ägares certifiering. Våra certifikat finns att ladda ner här.

Vi följer RBA (Responsible Business Alliance) gällande uppförandekod. Mer information gällande RBA finns här.


Fakta och siffror (2022/2023)
Omsättning ebm-papst totalt 2,54 miljarder EUR
Satsning på forskning och utveckling 140,2 miljoner EUR
Investeringar 165 miljoner EUR
Antal anställda totalt 14778
Antal produktionsanläggningar 27
Försäljningsverksamhet i antal länder 49
Omsättning Sverige 462 miljoner SEK
Antal anställda Sverige 69
Kreditvärdighet Sverige, rating enligt D&B AAA sedan 30 år
Org. Nr: 556176-9513
VAT-nr: SE556176951301

Mer om ebm-papst:
- Air technology and drive engineering
- Economic peak performance
- Ecological responsibility
- Our core competencies
- Milestones
- Awards
- Memberships
- International sales
- Facts and figures
- Code of Cunduct
- Social responsibilty
- Management