Lär känna ebm-papst försäljningsingenjörer

Försäljningsingenjörerna på avdelning OEM och Retrofit hos ebm-papst.
ebm-papst försäljningsavdelningar består av två grupper försäljningsingenjörer med mångårig branscherfarenhet. Ena gruppen har hand om OEM-försäljning och den andra gruppen sköter försäljningen av vårt produktsortiment för Retrofit-marknaden. Båda grupperna har försäljningsingenjörer placerade runt om i landet för lokal närvaro, och på huvudkontoret i Järfälla finns även innesäljare, produktspecialister och affärsutvecklare tillgängliga.

Utöver den lokala närvaron som möjliggör att vi snabbt kan vara ute på plats på fältet när det behövs för att stötta våra kunder i pågående projekt så har vi även tillgång till produktion med lokal förädling och plåtbearbetning vid huvudkontoret i Stockholm, Järfälla.


• Retrofit
• OEM
• Kundcase
• Kontaktuppgifter

Stefan Ruuth har varit anställd som försäljningschef på OEM-avdelningen hos ebm-papst sedan våren 2017 och nu två år senare har han även tillträtt som chef över Retrofit-försäljningen. Stefan ser ljust på framtiden för ebm-papst och med ett starkt försäljningsteam bakom sig möter han det nya året med förhoppningen om ett ännu tajtare samarbete tillsammans med nya och befintliga kunder.
– 2020 kommer att vara ett mycket spännande år för ebm-papst, vi ser en fortsatt stark efterfrågan av energieffektiva fläktar på marknaden och i samband med Nordbygg i april kommer vi lansera ett flertal spännande energieffektiva produktreleaser. För att ytterligare förbättra tillgänglighet av gods och för att förbättra våra generella ledtider kommer vi även under första kvartalet av 2020 att sjösätta nya logistikkoncept, säger Stefan.

Läs mer om våra två försäljningsavdelningar nedan!

Retrofit

Frågor som rör energibesparing engagerar många och våra försäljningsingenjörer arbetar kontinuerligt med att informera om vårt marknadsledande sortiment med energieffektiva EC-fläktar samt de möjligheter de ger till minskad elförbrukning. Retrofit-gruppen hos ebm-papst består av 12 medarbetare fördelat på huvudkontoret i Järfälla och våra distriktskontor i Göteborg, Örebro, Hässleholm, Växjö och Älvsbyn. Vi utökar ständigt vår lokala närvaro genom kontinuerlig rekrytering av nya kunniga medarbetare runt om i Sverige.

Retrofit-säljarna besöker kontinuerligt ventilationsentreprenörer, konsulter och fastighetsägare och projekten drivs i tätt samarbete med kund genom hela processen och startar ofta med mätningar på plats för att säkerställa att den mest energieffektiva fläktlösningen erbjuds för varje typ av applikation.

Produktsortiment
Retrofit-sortimentet innefattar fläktar för renovering och ombyggnation av ventilationssystem i fastigheter till såväl nyproduktion med fokus på energieffektiva lösningar. Utöver ventilation så hjälper vi även till med utbyte till högeffektiva EC-fläktar i befintliga kylanläggningar, kyl- och frysdiskar och datahallar.

På vår hemsida kan man välja att handla via vår webbshop och ta hjälp av vår lättanvända fläktberäkningsfunktion för att hitta rätt val av fläkt. Man kan även ringa och ta hjälp av någon av våra innesäljare vid frågor kring fläktval och teknisk support. Se hela vårt produktsortiment här!

OEM

Vår OEM-försäljning består av fläktar, elmotorer och drivlösningar till tillverkare inom bland annat ventilation, värme, kyla, telekom, industriteknik, hushållsapplikationer, medicinteknik och elektronikkylning. OEM-gruppen hos ebm-papst består av 7 medarbetare fördelat på huvudkontoret i Järfälla och våra distriktskontor i Ljungby och Göteborg.

Produktsortiment
Vårt starka varumärke och breda produktprogram med fläktar inom HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) är väletablerat hos konstruktörer, inköpare, produktionstekniker och många andra inom OEM-industrin. På hemsidan visas endast ett urval av vårt produktsortiment, för information kring fler produkter, support för val av produkt eller för specialanpassade produktförfrågningar, vänligen kontakta våra innesäljare på .

Vid vårt huvudkontor i Järfälla finns vårt högmoderna produktionscenter där möjligheten finns att tillverka kundanpassade lösningar. Det innebär att vi kan ta ansvar för allt från design till plåtbearbetning och slutmontering för att bistå med specialanpassade produkter efter just din applikation. Läs mer om vår egen förädling för OEM-industrin här.

Gällande val av produkt ur vårt sortiment för växlar och drivmotorer finns ebm-papst onlineportal. Via portalen kan en besökare guida sig fram i produktprogrammet av drivlösningar och få fram detaljerad information om allt från motorer och växlar till elektronik och sensorer. Här finns mängder av data och 3D-modeller att välja mellan och besökarna kan också kombinera sina egna drivlösningar. Klicka här för att komma direkt till portalen!


Ta del av våra kundcase:
Nyhetsarkiv, kundcase

Kontaktuppgifter:
Försäljning OEM
Försäljning Ventilation-Retrofit