Vi lever i en ständigt föränderlig värld. Trender som uppkoppling, globalisering och ökad medvetenhet om vårt klimat förändrar allas vårt sätt att leva.
Behovet av lösningar vi inte ens kunde föreställa oss tidigare, ökar konstant. Det faktumet gäller förstås en mängd områden, men inte minst är det tydligt inom vår egen bransch: ventilation- motor- och drivteknik.
Som global teknikledare inom detta område betyder det förstås att kraven på oss är högre än någonsin!

Engineering a better life
Vi på ebm-papst välkomnar såväl utvecklingen som utmaningen och vi arbetar proaktivt för att både kunna förutse och möta framtidens behov. Tillsammans med våra kunder och leverantörer, kombinerat med expert- och forskningssamarbeten, utvecklar vi innovativa, effektiva och därmed hållbara lösningar, som förbättrar vardagen för människor över hela världen.
Här kan du se några exempel på hur "Engineering a better life" ser ut i vardagen:Samarbeten och utveckling.
På ebm-papst strävar vi efter effektivitet och framsteg.
Inte ensamma, utan tillsammans med våra internationella kunder och partners och i samarbete med experter och forskare. Genom att utbyta idéer och erfarenheter med alla inblandade tar vi fram den bästa tekniska och mest kostnadseffektiva lösningen för slutkunden.

Minskad energiförbrukning hemma.
Fläktar, motorer och pumpar från ebm-papst bidrar till en betydande minskning av energiförbrukningen i många hushållsapparater med den senaste tekniken. Våra produkter har såväl hög prestanda som små utrymmeskrav, oavsett om de används i tvättmaskiner, torktumlare, ugnar eller spisar, spiskåpor eller kylskåp.Ett mer behagligt resande.
ebm-papst följer inte bara med dig på tåget.
Våra ventilationssystem gör även ditt och många andras liv trevligare i bussar, husbilar och förarhytter i lastbilar och entreprenadmaskiner. Därtill öppnar och stänger våra drivlösningar dörrarna ljudlöst och säkert i olika transportmedel.

Energieffektiv kylning för industri och handel.
Inom industri och handel måste en mängd kylsystem fungera tillförlitligt och effektivt för att säkerställa en konstant kylkapacitet för livsmedel och andra varor. Med våra extremt effektiva fläktlösningar ser vi till att detta sker både miljövänligt och ekonomiskt.Bättre klimat för växter och djur.
Pandaparet Pyri och Lumi har det riktigt bra på Äthäri djurpark i Finland. Det beror till stor del på de innovativa värmeåtervinningsenheterna i Panda House, vilka drivs med ebm-papst EC-fläktar. Våra fläktar skapar optimala klimatförhållanden för växter och djur vid en mängd andra djurparker, boskaps- och växthus.

Socialt engagemang och sponsring
Framgången för vårt företag är alltid också framgången för människorna omkring oss. Baserat på den filosofin tar vi socialt ansvar på alla våra anläggningar världen över och stödjer många sport-, kultur- och sociala projekt. Vi främjar sammanhållning och solidaritet. Vi stödjer unga människor och banar väg för utbildning, jämställdhet och en förnuftig balans mellan arbete och privatliv.