Vad har nagelsalonger, bubbelplast och tryckavlastande madrasser gemensamt?

Centrifugalfläkten RVE45 är lösningen i många olika miljöer.
Se filmen om RVE45 längst ned på sidan


RVE45 – inte bara för läkemedelsindustrin
Den kompakta DC-centrifugalfläkten RV45 visade sig vara perfekt inom läkemedelsområdet och har nu vidareutvecklats för användning även i industriella applikationer och relanseras nu som RVE45.

RVE45 är perfekt där dynamisk lufttillförsel krävs med en hög statisk tryckökning på ett mycket litet utrymme. På grund av dess speciella egenskaper kan den här extremt kompakta fläkten implementeras i många olika industriella applikationer. RVE45 är lämplig för många olika applikationer, oavsett om det gäller bränsleceller, rökdetekteringssystem eller förpackningsmaskiner. Den extremt dynamiska EC-innerrotor-motorn hanterar blixtsnabb anpassning till dynamiska tryckförändringar och växlar både snabbt och tillförlitligt mellan ett högt och lågt statiskt tryck. Genom att fläktens varvtal på upp till 50 000 rpm snabbt kan reduceras ger RV45 exakt den erforderliga effekten. Detta är möjligt tack vare rotorns låga tröghetsmoment. Vibrationsabsorberande material och idealisk aerodynamik säkerställer särskilt tyst drift i många år tack vare underhållsfria kullager.

Andningsskydd

I produktionsanläggningar finns arbete som bara kan utföras med andningsmasker, till exempel målning. Genom att installera RVE45 i masken garanteras syretillförseln. Detsamma gäller för att effektivt avlägsna den använda redan använda luften. På grund av den kompakta utformningen av RV45-fläkten, som drivs med batteri, är både maskens storlek och vikt inget hinder för att användaren skall kunna arbeta bekvämt.Tryckavlastande madrasser
RVE45 blåser upp luftfyllda kamrar i en madrass, vilket ändrar patientens position och därmed förhindrar tryckskador. Fläkten är mycket tystgående, vilket gör att patientens sömn inte störs.Nagelsalonger.
På nagelsalonger är kosmetologernas och kundernas hälsa självklart mycket viktig. Det fina dammet från nagelsliparen får inte spridas över nagelsalongen och för att förhindra detta behövs en perfekt konstruktion, där fläkten är såväl kompakt, kraftfull och ej är störande ljudlig, precis som RVE45 från ebm-papst.
Bubbelplast.
Bräckligt innehåll skyddas ofta av bubbelomslag när det ska skickas. Bubbelplasten tillverkas av specialförpackningsmaskiner, där RVE45 från ebm-papst spelar en viktig roll.
Med korta, exakta tryckstegringar säkerställer fläkten att enskilda luftkammare pumpas upp ordentligt, utan att spricka.

Se filmen här: