RadiPac 3 vänder upp och ned på ventilationsteknologin

Kraven på dagens ventilationssystem och luftkonditioneringsaggregat (AHU) ökar.
Det gäller såväl energieffektivitet, strängare lagar och bestämmelser, men också det faktum att beställare och användare blir allt mer miljö- och energisparmedvetna.
Det ställs även ökade krav på att anläggningar och aggregat ska vara tysta, samt erbjuda möjligheter till intelligent styrning.
Genom våra stora satsningar på teknisk innovation möter vi såväl marknadens efterfrågan, som de högre ställda kraven och presenterar därför stolt nästa generation kammarfläktar.

Vidareutvecklad RadiPac kammarfläktserie - beskrivning:
Kammarfläktserien RadiPac visade redan vid tidigare tester överlägsna prestanda jämfört med andra fläkttyper. Med RadiPac 3 sätter ebm-papst nu ännu en ny standard för verkningsgrad, energieffektivitet, ljudnivå och intelligens. De hållfasthetsoptimerade fläktbladen har fått än mer avancerad aerodynamisk utformning och tillverkas nu av ett glasfibersförstärkt kompositmaterial. Bladens rundade och avsmalnande design bidrar till att reducera både flödesförluster och ljudnivå.
En ytterligare viktig nyhet hos nya RadiPac 3 är att en funktion för automatisk resonansdetektering nu är standard i vissa varianter. En integrerad vibrationssensor mäter mekaniska vibrationer och känner av kritiska resonanspunkter. Funktionen förhindrar att vibrationsskador uppstår samtidigt som livslängden ökar.
Då kraven ständigt ökar när det gäller digitalisering och flexibel styrning har RadiPac 3 försetts med förberedd inbyggd intelligens.
Vid leverans är fläktarna kompletta med inbyggda funktioner för styrning av varvtal med 0-10 V eller MODBUS-RTU. Tekniken gör det också enkelt att övervaka driftdata, strömförbrukning och drifttid.Egenskaper och fördelar:

- Luftflöden på upp till 20 000 m3/h
- Optimal driftpunkt/tryck: över 2 000 pa
- Finns i storlekar från 310 mm till 630 mm
- Enkel installation med plug & play
- Automatisk resonansdetektering
- Reducerar ljudnivån med 3 till 7 dB(A)
- Temperaturområde: -25 C till +40 C
- EC-motorer från 500 W till 8 kW
- Uppfyller kraven i effektivitetsklass IE5 (IEC/TS 60034-30-2)
- Alla RadiPac 3 finns i en extra kompakt alternativt kort version
- Som tillbehör finns bl a luftintagsgallret FlowGridApplikationsområden:
- Modernisering av äldre ventilationsanläggningar
- Kan monteras som fläktvägg vid krav på tystare, mer energieffektivt och driftsäkert ventilationssystem.
- Möjliggör konstruktion av kompakta luftkonditioneringsaggregat

Versioner och tillbehör:


För att passa för installation i olika applikationer finns den nya RadiPac-fläkten i olika utföranden – valet är ditt:
I standardversionen dras den kraftfullaste motorn helt ut ur inloppet på fläkthjulet.
I den korta versionen är motorn nedsänkt i fläkthjulets inlopp. Detta gör fläktarna mer kompakta, men med en något lägre tryckökning. Radiac i denna version ger likväl betydande ökning av prestanda jämfört med tidigare modeller.
Båda RadiPac-versionerna finns tillgängliga som en kombination av motor och fläkthjul eller som en installationsfärdig plug & play-lösning i ett kompakt stödfäste. Stödplattorna är dimensionerade för att på bästa sätt utnyttja utrymmet på en europapall, något som sparar transportkostnader och minskar CO2-avtrycket.
Fläktarna finns även med FlowGrid, vilka fungerar som en likriktare och minskar bullergenererande turbulens i inflödet. Luftprestanda och energiförbrukning förblir oförändrade.
I den helt slutna versionen används FlowGrid även som skyddsgaller.Vill du veta mer om fördelarna med nya RadiPac?
Vänd dig till din lokala säljkontakt hos oss.
Du kan också fylla i formuläret längst ned på sidan.