Ny kantpressmaskin snabbar upp produktionen

En helt ny kantpressmaskin levererades till vår produktionsavdelning i Järfälla i förra veckan.
För att få den 4 meter stora och 12 ton tunga kantpressmaskinen av lastbilen och in på plats i våra lokaler, hade vi beställt en lyftkran från våra grannar Edins kranar samt tagit support från experterna på komplicerade lyft i komplexa miljöer; Tunga lyft.

Kantpressen, som levererades i två delar, lyftes av lastbilen och sattes sedan ned på maskinskridskor utanför vår stora godsmottagningsport. Därefter kunde enheterna sakta men säkert dras med hjälp av en truck till rätt placering i vår plåtverkstad, ca 80 meter in i lokalen.
Hela arbetet kring leveransen tog 4-5 timmar och utfördes med stor precision och noggrannhet.Installation, utbildning och fördelar


Under 2-3 veckor kommer nu den nya kantpressen att installeras och tas i bruk under samtidig utbildning.
I den här nya och moderna kantpressmaskinen finns alla nödvändiga verktyg inbyggda i en verktygsväxlare som gör att inga manuella byten av verktyg längre behövs vilket avsevärt kommer att förkorta våra ställtider i maskinen.
Andra fördelar med den nya kantpressen är bockstöd för tyngre detaljer, automatiska klämskydd och on demand servopumpar för minskad ljudnivå och energianvändning.
Investeringen av den nya kantpressmaskinen medför en förbättrad arbetsmiljö för de som hanterar maskinen, men också att arbetet med bockning av plåt kommer att gå betydligt snabbare.

- ” Vår nya kantpress kommer innebära att vi ytterligare kan förbättra vår redan höga kvalitet och leveransprecision till våra kunder även i framtiden. Vår kapacitet i plåtverkstaden kommer höjas flerfaldigt tack vare automatiska verktygsbyten men också att maskinen i sig själv är snabbare”, säger Fredrik Persson, Produktionschef på ebm-papst AB.