Jonas Derwinger ny VD hos ebm-papst AB

På bilden: Jonas Derwinger (tv) och Carsten Ederer (th).

Vi är glada att kunna berätta att Jonas Derwinger tagit över posten som verkställande direktör på ebm-papst AB från och med den 18 mars 2024.
Jonas Derwinger kommer närmast från posten som försäljningschef och verkställande direktör på LUMA Energy. Dessförinnan har Jonas haft olika chefsbefattningar hos företag som välkända Viessmann och Schneider Electric. Med sin erfarenhet av företagsledning i kombination med det stora tekniska kunnandet blir Jonas en utmärkt ledare för den svenska organisationen.

"Jag är superglad över möjligheten att leda ebm-papst mot nya framgångar. Det jag sett hittills är en väldigt kompetent och engagerad organisation som tar ut våra fina produkter och tjänster till kunderna. Jag ser fram emot att börja lära känna medarbetare, kunder och partners. Vi ses! ", hälsar Jonas Derwinger.

Carsten Ederer, tidigare verkställande direktör för ebm-papst AB, går efter en noggrant genomförd överlämning till Jonas, nu fullt in i sin nya roll som verkställande direktör för ebm-papst Frankrike. Carsten har varit avgörande för den framgångsrika utvecklingen av vår organisation i Sverige och förstärkningen av ebm-papst´s marknadsposition. Vi vill passa på att tacka Carsten för hans engagemang och det goda resultat som vi uppnått under hans ledning de senaste 5 åren.