Fläktexperter på turné

Med vår helt nyligen färdigställda expotrailer har vi nu möjlighet att besöka kunder över hela landet och på ett enkelt sätt visa upp våra energieffektiva fläktlösningar på plats.

För dig som kund innebär det att du, på ett tidseffektivt och pedagogiskt sätt, kan uppdatera dig kring möjligheterna med den senaste tekniken, utan att behöva lämna din egen arbetsplats.
I trailern finns stora delar av vårt Retrofit-sortiment monterat och därtill en fläktsimulator.
Fläksimulatorn visar på ett tydligt sätt visar vilka vinster som finns att hämta vid en renovering och modernisering av ett ventilationssystem.

Då trailerns ena långsida öppnas upp helt vid besöket, träffas vi på ett säkert sätt utomhus utan trängsel och vi bjuder på något gott medan ni lyssnar på genomgången.

Vi ställde några frågor till våra försäljningsingenjörer i Göteborg; Henrik Fahlström och Björn Sandqvist, som har haft ett stort engagemang i utvecklingen av den nya expotrailern och som under de senaste veckorna hunnit besöka ett flertal kunder i Västsverige på sin premiärtur med trailern:

Hur har det nya konceptet med vår expotrailer tagits emot ute hos kunderna?
- Mottagandet har varit väldigt positivt. Det uppskattas att vi nu har möjlighet att köra fläktar ”live” i kombination med presentation på stor TV-skärm & produktvisning.Har ni kunnat uppleva någon aha-upplevelse hos kunden, när ni "demat" fläktsimulatorn?
Ja, definitivt! Det blir väldigt visuellt tydligt, genom en snygg grafisk layout, hur mycket energi man faktiskt kan spara genom att göra rätt anpassningar i samband med bytet från en gammal befintlig snäckfläkt till ny kammarfläkt med EC-motor.
Många gånger underskattar man de åtgärder som inte har med själva fläktbytet att göra exempelvis fläktutlopp, ljudfällor, filter mm.

Berätta kort om hur idén till expotrailern uppkom.
Efter en längre period med restriktioner, då vi inte kunnat möta våra kunder ”IRL”, så föddes idén med trailern.
Det är betydligt enklare, mer effektivt och även säkrare för kunden om vi kommer till dem och träffas utomhus.
Vi har dessutom möjlighet att visa riktiga produkter i sitt rätta sammanhang.

Hur ser tankarna ut inför våren och vår planerade turné med den nya expotrailern?
Nu när vi testkört några veckor lokalt runt Göteborg, så vet vi att upplägget fungerar precis som vi hade tänkt.
Till våren växlar vi upp och tanken är att vi kör en landsomfattande turné ihop med grossister och installatörer i branschen.

Kommer det att finnas möjlighet för kunder att boka in ett besök av trailern?
När turnéplanen är satt och publicerad på hemsidan så kommer det även att finnas möjlighet för kunder att boka in ett stopp när vi är på plats i respektive ort.Håll utkik - mer information om vår turnéplan kommer!