ebm-papst med systemlösning för Synergy Grill’s gasgrillar

Foto: Synergy Grill Technology / ebm-papst.

Gasgrillar från Synergy Grill Technology är populära i restaurangbranschen eftersom de har förmågan att tillaga mat energieffektivt och utan fett. Med en systemlösning som inkluderar fläkt, venturi och gasventil från ebm-papst, säkerställs perfekt värmefördelning, som gör grillningen både snabb och smakrik.

I ett hektiskt kommersiellt kök är det av största vikt att både personal och utrustning fungerar effektivt. När beställningar strömmar in och mat ska tillagas på kort tid är det avgörande att ha rätt teknik på plats. Här spelar brittiska Synergy Grill Technology:s gasgrillar i högsta ligan. Den snabba tillagningstiden, i kombination med det smakrika resultatet, sparar tid och minskar arbetsbördan för kockarna lika mycket som det glädjer gästerna.

Smakrik mat med minimal ansträngning
Synergy Grill Technology har ett patenterat gasbrännarsystem som lagar all typ av mat på rekordtid. Systemet arbetar vid extremt höga temperaturer, förångar fett innan det droppar av, vilket gör att grönsaker, kött och fisk blir saftigare och mer smakrika. Dessa egenskaper är särskilt fördelaktiga när stora volymer mat ska tillagas snabbt och ändå hålla hög kvalitet.
Genom att eliminera fett och olja från matlagningen minskas också behovet av rengöring. När ångan från fett och oljor absorberas tillbaka i maten – ges ett extra lyft till smaken och saftigheten för till exempel biffar och fisk.

Energieffektivt och hållbart med ebm-papst


Ett vanligt problem med grillar är att vissa områden får mer värme än andra, vilket leder till ojämn tillagning av maten. För att lösa detta använder Synergy Grill Technology en särskilt utvecklad keramisk värmebädd, som tillsammans med en gasfläkt från ebm-papst säkerställer en jämn värmefördelning. Den keramiska värmebädden lagrar värmen effektivt, vilket gör att grillen behöver betydligt mindre energi för att upprätthålla rätt temperatur.
Grillsystemet från Synergy Grill använder en perfekt balanserad gas-luftblandning tack vare en NRV 77 gasfläkt med venturi och gasventil från ebm-papst. Denna teknologi gör att grillen förbrukar upp till 59 procent mindre gas än traditionella brännare, vilket leder till stora besparingar både i energiförbrukning och kostnader.

Ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö

Förutom att vara energieffektiv och förbättra smak och kvalitet på maten, är grillen även designad med säkerhet i åtanke. Det unika kylsystemet på grillens ytor skyddar kockarna från brännskador och bidrar till en tryggare arbetsmiljö. Synergy Grill Technology:s gasgrillar är ett exempel på hur innovation och hållbarhet kan gå hand i hand och hur tekniska lösningar från ebm-papst bidrar till att göra storkök både effektivare och säkrare.

Läs hela artikeln i vårt kundmagasin
Läs mer om ebm-papst värmeteknik