ebm-papst har fått utmärkelse som Tysklands mest hållbara företag

ebm-papst har vunnit den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award. i kategorin "Germany's most sustainable companies". I filmen nedan kan du se prisutdelningen som skedde i Düsseldorf den 22 November.

Priset stöds av den tyska federala regeringen, det nationella rådet för hållbar utveckling, ett antal organisationer och föreningar, bland annat UNESCO och UNICEF. Det instiftades 2008 för att främja acceptans för socialt och ekologiskt ansvar och för att identifiera förebilder på detta område. Bland mottagarna av priset finns företag, städer och individer som arbetar för ett hållbart samhälle.


Förstapris till ebm-papst, Tysklands mest hållbara företag

Avgörande för juryn var ebm-papsts övertygande GreenTech-strategi som innebär att hållbar utveckling har högsta prioritet i företagets produkter, produktion och processer och som samtidigt framgångsrikt används som en konkurrensfördel för att upprätthålla och förstärka företagets position som marknadsledare.ebm-papst även nominerat till utmärkelsen "Resurseffektivitet"

För denna utmärkelse krävs stort engagemang för återvinning och hantering av råvaror och resurser. Den syftar till att sprida modeller, strategier och lösningar på ett viktigt område för hållbar utveckling. Utmärkelsen syftar till att öka intresset för frågor kring återvinning och samtidigt betona vikten av resurseffektivitet och miljöekonomi.

Engelsk version på www.ebmpapst.com
Läs mer om Europas mest prestigefyllda pris på området hållbar utveckling