Välkommen Johannes Thorén

Vi är glada att hälsa Johannes Thorén välkommen till ebm-papst!
Johannes kommer att arbeta som OEM-säljare och utgå från vårt kontor i Göteborg.

Johannes, som just nu är på introduktion på huvudkontoret i Järfälla, kommer närmast från en 11 år lång anställning som Technical Sales Engineer på Ventur Tekniska AB. Arbetet gick ut på att hjälpa kunder att hitta rätt fläktlösning och att bistå med teknisk support för produkterna. I grunden har Johannes en examen som högskoleingenjör maskinteknik från Chalmers Tekniska Högskola.

Vi passade på att ställa ett par frågor till Johannes:

-Välkommen till ebm-papst Johannes! Hur har det känts med introduktion och mottagande så här långt?
"Tack så mycket! Kanon, alla är super trevliga och har bara gott att säga om företaget, det är nästan så att man blir lite misstänksam, hehe."

- Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete hos oss?
"Jag ser fram emot att kunna bidra till företagets fortsatta välmående och utveckling, att för egen del utvecklas och lära mig nya saker. Jag ser också mycket fram emot att får träffa och lära känna våra kunder. Att det också är hög tekniknivå på produkterna skadar inte heller."

-Vilka av dina tidigare erfarenheter tror att du får mest nytta av i ditt arbete hos ebm-papst?
"I och med att jag har jobbat med fläktar innan, så hoppas jag såklart att jag har med mig något i bagaget som gagnar både mig och ebm-papst. Att jag hade en bred roll på min tidigare arbetsplats borde inte heller var en nackdel. Arbetet som Technical Sales Engineer på Ventur Tekniska AB gick ut på att hjälpa kunder att hitta rätt sorts fläktar och att ge teknisk support. Fanns det ingen lämplig färdig produkt, så var jag med och tog fram en kundanpassad lösning. Eftersom företaget inte var så stort i Sverige så fick jag hjälpa till där det behövdes, till exempel hann jag vara ansvarig för inköp, kvalitetssystem och en viss bit av vår tillverkning.

-Okej, det låter som en perfekt bakgrund för att lyckas på ebm-papst OEM-avdelning i Sverige. Finns det ändå något som du ser som en utmaning i ditt nya jobb?
"Det skulle vara alla nya program jag behöver sätta mig in i, utöver det att få full kännedom om produktsortimentet såklart"

-Ja, det såklart, men tveka inte på att be oss kollegor om support, även efter introduktionen. Här finns många med stor erfarenhet och kunskap om både affärssystem och det stora produktsortimentet. Till sist Johannes, kan du berätta lite om vem du är privat?
" Jag är en glad exilsmålänning, som lever ett gött liv på Sveriges framsida med fru och tre barn. Spenderar fritiden på fotbollsplan med barnen, i båt eller snickrande på hus. Anser mig vara sportig, även om jag inte idrottar lika mycket nu som jag gjort tidigare.

- Härligt! Tack för pratstunden Johannes och stort lycka till med ditt nya jobb hos oss!
"Tack själv, det ska bli kul att fortsätta introduktionen för att sedan installera mig på Göteborgskontoret och ta kontakt med kunderna"

Läs mer om vår svenska OEM-avdelning