Stort internationellt deltagande på ebm-papst maraton 2017

3300 deltagare från 16 olika länder deltog i ebm-papst 22:a maraton i Niedernhall, Tyskland.
År 1993 hölls ebm-papst maraton för första gången med 217 stycken deltagare, och det har ända sedan start varit tänkt som ett event för hela familjen. I år hölls det för 22:a gången och det var totalt 3300 deltagare som passerade mållinjen i de olika grenarna. Tävlingarna gick av stapeln helgen den 9-10 september i Niedernhall cirka 85 km nordväst om Stuttgart. Deltagarna anlände från alla håll, inklusive Sverige, Ryssland, Kroatien, Frankrike, Finland och Sydafrika.

Den snabbaste maratonlöparen i år var Martin Schwab från Rothenburg ob der Tauber, som fick en sluttid på 2:47:41 timmar. "Rutten har blivit svårare, men det är mer intressant nu!", rapporterade Schwab. "Du måste behärska 400 meter uppförsbackar."

Under lördagen startade grenen Nordic walking med 356 deltagare från Tyskland, Frankrike, Italien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Finland. En av vandrarna var Jukka Blåfield från ebm-papst Finland "Jag är här för sjunde gången. Banan var inte lätt, men det var väldigt trevligt. Inte för mycket sol, knappast något regn och ingen vind", berättar han. Från ebm-papst Sverige reste 9 stycken anställda. En av dem var Klas Alner som deltog i 10 km loppet under söndagen. "Det är ett underbart event!", utbrister Klas.

De ungefär 10 000 åskådarna som jublade fram deltagarna under helgen hade ett varierat underhållningsprogram. Några av de olika grenarna som hölls var maraton, halvmaraton, 10 km löpning, inlines och Nordic walking. "Vi är glada att antalet deltagare och åskådare har varit stadigt de senaste åren.", säger Hauke ​​Hannig, ebm-papst-talesman.

Se filmen från eventet nedan!