RadiPac 3 minskar driftskostnaderna

RadiPac 3 – Ökad effekt, högre effektivitet, mindre buller.

Vi ställde tre snabba frågor om utvecklingsarbetet och fördelarna med den senaste generationens RadiPac-serie till Uwe Sigloch, Produktchef på ebm-papst i Mulfingen:

Vilka var nyckelfaktorerna bakom förbättringen av RadiPac?
- Vi förbättrar ständigt våra fläktar för ventilations- och luftkonditioneringssystem, eftersom våra användares krav ökar snabbt —  särskilt när det gäller nya möjligheter för styrning och energieffektivitet, säger Uwe Sigloch. – De främsta drivkrafterna här är efterlevnad av lagkrav, växande miljömedvetenhet och potentialen för besparingar på driftskostnader.
Optimeringsarbetet med RadiPac-serien ingår som en naturlig del i vår ständiga förbättringsprocess.

Hur visar sig det i den nya generationen RadiPac?
- Den nya generationen RadiPac arbetar med högre effektivitetsnivåer. Högre hastigheter säkerställer högre luftflöde och en statisk tryckökning till upp till 2 000 Pa eller mer, vilket innebär att även "högtrycksapplikationer" kan täckas. Ljudnivån har också sänkts. Jämfört med föregångaren har ljudnivån sänkts med tre till sju dB(A), beroende på driftspunkt. För att möta kraven i olika installationssituationer finns hela RadiPac 3 -serien både i en standard- och i en kort version.

Hur gjorde ni för att uppnå dessa förbättringar?
- Vi optimerade fläkthjulet i linje med de senaste aerodynamiska forskningen, något som har spelat en nyckelroll i vidareutvecklingen av fläkten. I samband med den använda formsprutningsprocessen möjliggör det höghållfasta, glasfiberförstärkta kompositmaterialet en komplex form. Denna bladgeometri minskar flödesförlusterna drastiskt.
Drivkraften bakom de nya RadiPac centrifugalfläktarna är högeffektiva GreenTech EC-motorer i effektområdet från 500 W till 8 kW. Effekten av den integrerade elektroniken har förbättrats ytterligare och motordimensionerna är ännu mer kompakta. Detta gör enheten till den mest kraftfulla i sin klass för närvarande, avslutar Uwe Sigloch.

Läs mer om RadiPac 3