RadiCal 2 - perfekt för din OEM applikation

RadiCal är vår populära radialfläkt-serie med bakåtböjda skovlar och energieffektiva EC-motorer, som alltid kännetecknats av hög effektivitet och prestanda. För att möta omvärldens ökade krav på ventilations- och luftkonditioneringsteknik presenterar vi nu den helt nya generationen: RadiCal 2.
Med RadiCal 2 transporteras luft effektivt och jämnt - till lägre ljudnivåer och energiförbrukning än tidigare - även under krävande kontinuerlig drift.
RadiCal2 lämpar sig för installation i ventilationsaggregat för bostadsventilation och är även utmärkt för OEM-applikationer som elektroniska styrskåp, luftrenare och värmepumpar.

Applikationsområden OEM:
- Kontrollskåp
- Värmepumpar
- Luftrenare

Mängder av förbättrade egenskaper.
RadiCal 2-serien är mer energisnål, kraftfull och flexibel än tidigare versioner. Tack vare en förfinad impeller och ny moduldesign minskas ljudnivån med upp till 3dB(A) för RadiCal2, jämfört med sin föregångare. Vårt kontinuerliga arbete med att vidareutveckla våra energieffektiva EC-motorer har också bidragit till minskad turbulens och reducerade förluster av luftflödet i RadiCal 2-serien. Den förbättrade kapaciteten innebär att redan en mindre storlek av RadCal 2 kan uppnå önskad luftprestanda, vilket ofta är fördelaktigt när det handlar om små installationsutrymmen. För att säkerställa minst möjlig ljudnivå för din applikation, kan RadiCal 2 också utrustats med den nya FlowGrid-tekniken för en mer behaglig användarupplevelse.


RadiCal 2 – egenskaper:
- Ökad luftgenomströmning
- Minskade ljudnivåer
- Förenklad installation - Plug & Play
- Lång livslängd
- Kompakt design
- Nya storlekar för optimal effekttäthet
- GreenTech EC Motor - effektiv drift med minimalt underhållsbehov.
- Ökad insugningsdiameter
- Avrundade fläktbladkanter för optimerat ljudbeteende
- Vågig täckplåt för minimal störning i luftflödet
- Profilerade bärstöd.
- Flowgrid som ger möjlighet att ytterligare minska ljudnivån - upp till 4dB(A).

Olika varianter av RadiCal 2:Fördelar med RadiCal 2 i olika OEM-applikationer:
Letar du efter en fläktlösning för inbyggnad i din OEM-applikation? Då vågar vi lova att RadiCal 2 är ett bra val.
Exempel:
- Kontrollskåp - Ökningen av luftflödet i RadiCal 2 gör att en ännu högre luftprestanda uppnås, även för apparater med litet installationsutrymme.
- Värmepumpar - Den reviderade impellern och moduldesignen i RadiCal 2 skapar mindre turbulens, vilket innebär att den är upp till 3 dB(A) tystare. Med #FlowGrid upptill 4 dB(A) tystare.
- Luftrenare - Vid kontinuerlig drift sparar den lägre strömförbrukningen för RadiCal 2 upp till 30 W i energikostnader.

RadiCal 2 vs RadiCal:
En jämförelse visar stora fördelar med nya RadiCal 2.
Exempel:
- Lägre ljudnivåer - 3dB(A) (4 dB(A) lägre med Flowgrid)
- Högre lufthastighet - 20%
- Lägre energiförbrukning - 18%. Energiförbrukning minskad med upp till 29 W för samma driftspunkt
- Förbättrad prestanda - lägre effektförbrukning (151 mot 173 W) och konstant tryck (550 Pa).
- Nya storlekar för optimal effekttäthet i installationsutrymmet.
- Kräver minskat installationsutrymme.
- Förenklad installation.RadiCal 2 - nya storlekar
RadiCal 2 kommer att produceras i fler storlekar än föregångaren RadiCal. Först ut är storlek 190 och därefter planeras även produktionsstart av storlekar 175, 225, 206, 250 och 280.
RadiCal 2 190 utmärker sig genom sin överlägsna luftflödeskapacitet, låga ljudnivå och energieffektivitet. Om vi jämför strömförbrukningen för föregångaren RadiCal storlek 190 vid samma driftspunkt, till exempel 525 m³/h vid 550 Pa, förbrukar RadiCal 2 betydligt mindre effekt med samma luftprestanda.RadiCal 2, tekniska funktioner:
- Utgång 10 VDC, max. 10 mA
- Detektering av låst rotor
- Tach-utgång
- Hastighetskontroll
- Effektbegränsare
- Motorströmbegränsning
- Mjukstart
- Styringång 0-10 VDC / PWM
- Styrgränssnitt med SELV-potential säkert bortkopplad från elnätet
- Överspänningsdetektering
- Termiskt överbelastningsskydd för elektronik/motor
- Ledningsunderspänningsdetektering
- Elektroniskt motorskyddOEM-lösningar med teknikledaren ebm-papst
Även när vi ligger först fortsätter vi att förbättra och förfina våra produkter. Utvecklingen av den redan högpresterande RadiCal-serien är bara ett exempel på hur vi för ventilations- och drivtekniken framåt och sätter ny standard i branschen.
Med ebm-papst som produktpartner kan du vara säker på att alltid ha tillgång till ventilation- och drivteknik i framkant av utvecklingen.
Som världsledande inom teknik för ventilation och drivteknik är ebm-papst en mycket eftertraktad partner för ingenjörer och konstruktörer i tillverkande led.
Som produktpartner bistår vi med allt från skräddarsydd design, analys och simulering till plåtbearbetning, montering och leveranser world wide.
Med cirka 20 000 olika produkter har vi den perfekta lösningen för praktiskt taget alla krav och våra 600 ingenjörer och tekniker utvecklar en lösning som exakt passar dina behov. Tveka inte att kontakta våra duktiga försäljningsingenjörer på vår OEM-avdelning.

Kontaktuppgifter till vår OEM-avdelning i Sverige hittar du HÄR