Nyfiken på ebm-papst? Kom till Nordbygg!

Nordbygg – den stora mötesplatsen för bygg- och fastighetsbranschen – hålls den 23-26 april på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Här samlas arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer och projektledare för att knyta kontakter, ta del av innovationer och göra affärer. Under fyra intensiva dagar varvas föreläsningar, produktdemonstrationer, nätverkande och umgänge i en dynamisk mix.

Välkommen till ebm-papst monter: A18:30!
Som besökare i ebm-papst monter A18:30 får du ta del av en mängd nya, vassa produkter och lösningar inom fläkt-och ventilationsområdet.
Vi hjälper dig som fastighetsägare att förbättra inomhusklimatet och reducera energikostnader. Vi visar även upp vårt sortiment som riktar sig mot tillverkande led.
I montern kan du också passa på att boka in vår kostnadsfria fläktskola. Läs mer om produkterna fläktskolan längre ner på sidan.

ebm-papst håller föredrag på Inneklimatarenan.
I ett samarbete med Svensk Ventilation och Energi- och Miljötekniska förvaltningen håller ebm-papst föredrag på Inomhusklimatarenan i monter A20:28.
Föredraget ”Spara energi genom smart uppgradering av fläktar.” av och med ebm-papst´s expert Göran Andersson, kan avnjutas följande dagar och tider:

Tisdag 23/4 kl 14.00
Torsdag 25/4 kl 13.40
Fredag 26/4 kl 14.20

Mässans öppettider: Tisdag 09.00-17.00 │Onsdag 09.00-17.00 │ Torsdag 09.00-18.00 │ Fredag 09.00-16.00
Mässan är kostnadsfri och du registrerar dig för en biljett via länken längst ned på sidan.

Mer information:Produkter och lösningar i ebm-papst monter A18:30:
MXRC III Takfläkt
Vår serie av ljudisolerade takfläktar försedda med energieffektiv EC-motor, bakåtböjda skovlar och utdragna mätuttag för flödesmätning, vilket förenklar installation, injustering, driftsättning och OVK.

MXPC II Kammarfläkt    Nyhet!
Senaste versionen av vår kammarfläkt med direktdrift – utformad för att installeras i ventilationsaggregat. Fläktarna levereras komplett med vibrationsdämpare och inloppspackning för att säkerställa en problemfri drift. Fläkten är utrustad med det effektiva fläkthjulet RadiPac gen III, vilket ger en mycket hög verkningsgrad. Därtill är den nya MXPC II utrustad med GreenTech EC-motor med integrerad driv- och styrelektronik, vilket inte bara ger hög prestanda utan också låg ljudnivå, tack vare optimerat luftflöde genom fläkthjulet.

MXAC III Aggregatfläkt    Nyhet!
Aggregatfläkt med direktdrift är utformad för att installeras i befintliga ventilationsaggregat. Fläktarna kan levereras komplett med monterings-kit för enkel installation och stabil montering i aggregatets golv. Kan vidare levereras för liggande eller stående montage. Med dukstosen är det lätt att anpassa fläktens utlopp till befintligt utlopp i aggregatet. Allt för en enkel installation.

MXFG Kubfläkt(fläktvägg)    Nyhet!
Stapelbara kubfläktar för enkel montering och transport. Nu i uppdaterad version. Monteras enskilt eller staplas som en Fläktvägg. Motorn har MODBUS-ingång och kan styras med programmet EC-Control som möjliggör adressering av flera fläktar i en Fläktvägg.

RadiPac 3 | Kammarfläktserie
Med RadiPac 3 har ebm-papst satt ny standard för verkningsgrad, energieffektivitet, ljudnivå och intelligens. De hållfasthetsoptimerade fläktbladen har fått än mer avancerad aerodynamisk utformning och tillverkas nu av ett glasfibersförstärkt kompositmaterial. Bladens rundade och avsmalnande design bidrar till att reducera både flödesförluster och ljudnivå.
En ytterligare viktig nyhet hos nya RadiPac 3 är att en funktion för automatisk resonansdetektering nu är standard i vissa varianter. En integrerad vibrationssensor mäter mekaniska vibrationer och känner av kritiska resonanspunkter. Funktionen förhindrar att vibrationsskador uppstår samtidigt som livslängden ökar.
Då kraven ständigt ökar när det gäller digitalisering och flexibel styrning har RadiPac 3 försetts med förberedd inbyggd intelligens.
Vid leverans är fläktarna kompletta med inbyggda funktioner för styrning av varvtal med 0-10 V eller MODBUS-RTU. Tekniken gör det också enkelt att övervaka driftdata, strömförbrukning och drifttid.

RadiCal 2 | Radialfläkt    Nyhet!
Applikationsområden: Kontrollskåp, värmepumpar, luftrenare. Den vidareutvecklade RadiCal 2-serien är mer energisnål, kraftfull och flexibel än tidigare versioner. Tack vare en förfinad impeller och ny moduldesign minskas ljudnivån med upp till 3dB(A) för RadiCal2, jämfört med sin föregångare. Vårt kontinuerliga arbete med att vidareutveckla våra energieffektiva EC-motorer har också bidragit till minskad turbulens och reducerade förluster av luftflödet i RadiCal 2-serien. Den förbättrade kapaciteten innebär att redan en mindre storlek av RadCal 2 kan uppnå önskad luftprestanda, vilket ofta är fördelaktigt när det handlar om små installationsutrymmen. För att säkerställa minst möjlig ljudnivå för din applikation, kan RadiCal 2 också utrustats med den nya FlowGrid-tekniken för en mer behaglig användarupplevelse.

DiaForce | Diagonalfläkt
Lämplig för t.ex kylning av rack i serverhallar.
Denna diagonalfläkt är en korsning av en axialfläkt och en centrifugalfläkt. Diaforce suger in och blåser ut luft i axiell riktning, precis som i en axialfläkt, men en diagonalfläkt är många gånger enklare att installera än en centrifugalfläkt, samtidigt som den levererar högre tryck än en axialfläkt med samma byggmått.

AxiForce | Kompaktfläkt
Kompaktfläkt för effektiv kylning inom industri och IT/Telecom.

AxiTone | Axialfläkt    Nyhet!
Effektiv fläktlösning för värmepumpar, luftkonditionering bostäder, kondensorenheter utomhus. Låg ljudnivå.

AxiEco | Axialfläkt
Perfekt för kylning i datacenter. Upp till 9 % högre luftprestanda och 7 % högre effektivitet jämfört med andra fläktar i samma storlek
Kompakt och kraftfull upp till 7 000 rpm.

RadiFlex
RadiFlex standardiserade anslutningar gör att den enkelt kan installeras i spiskåpor. RadiFlex kan transportera upp till 930 kubikmeter luft per timme (fri luft). Tack vare sin höga effekttäthet är den integrerade EC-motorn mer kompakt och förbrukar därför betydligt mindre resurser och väger mycket mindre än en jämförbar AC-motor: RadiFlex totala vikt är bara 1,9 kilo, vilket innebär att den är upp till 20 procent lättare än jämförbara EC-fläktar.

ebm-papst Fläktskola i monter A17:30:
Här står vår fläktskola uppställd. Ta tillfället att lära dig mer om energieffektiv fläktteknik när du är på mässan. Upplägget är perfekt för ventilationstekniker, fastighetstekniker, projektledare, konsulter, fastighetsförvaltare, eller andra som önskar lära sig hur man enkelt kan energieffektivisera en ventilationsanläggning. Samlas med kollegor eller andra intresserade för en skräddarsydd utbildning.
Om du inte har tid att ta del av fläktskolan under ditt mässbesök så går det utmärkt att - på plats - göra en intresseanmälan för fläktskola vid ett senare tillfälle.
Värt att veta: RoomVent konferensen 23-25 april


I samband med Nordbygg pågår också den internationella konferensen RoomVent på mässan i Älvsjö.
RoomVent är en av de mest betydelsefulla konferenserna inom ventilation och inomhusklimat. Årets upplaga är den 17:e i ordningen och har tidigare hållits i länder som Finland, Brasilien och Kina. RoomVent 2024 är en mötesplats för forskare ingenjörer, konsulter, beslutsfattare, fastighetsägare, designers, byggherrar och fastighetsförvaltare. En unik plattform för yrkesverksamma från hela världen inom ventilation och energieffektivisering.
Som du märker finns det mängder av intressanta produkter och ämnen att ta del av under mässveckan 23-26 april.

Vi på ebm-papst hälsar dig varmt välkommen till mässan och vår monter A18:30!

Läs mer om Nordbyggmässan och registrera dig för en kostnadsfri biljett HÄR