Ny försäljningsschef, Ventilation Retrofit

Vi är glada att välkomna Stefan Bolöv som ny försäljningschef inom affärsområde Ventilation Retrofit.
På avdelningen Ventilation Retrofit finns sedan länge våra experter på energieffektiv renovering och ombyggnad av befintliga ventilationssystem.
Med dagens höga energipriser ligger Retrofit-lösningar för ventilation mer rätt i tiden än någonsin och vi ser fram emot Stefan Bolövs möjligheter att utveckla avdelningen vidare.

Vi bad Stefan om en kort pratstund för att höra hur han upplevt sina första veckor hos oss.

Hej Stefan och välkommen till oss på ebm-papst! Kan du berätta lite om din bakgrund /utbildning?
- Hej och tack så mycket! Jag har studerat teknik på gymnasiet och ekonomi och utveckling på universitet. Merparten av mitt yrkesliv har jag jobbat på Larmia Control AB, ett utvecklingsbolag för hård och mjukvara inom fastighetsautomation, där jag genom åren arbetat med allt från att montera och testa produkter till projektledning, försäljning och företagsledning tills jag 2018 sålde företaget.

Var arbetade du innan du kom till ebm-papst och kan du berätta om vad du gjorde där?
- Innan jag kom hit arbetade jag på Ecoclime Group där jag var affärschef för Inomhusklimat och inriktad på en av företagets kärnprodukter; en kombinerad strålningspanel och tilluftsdon, som på ett unikt sätt levererar ett gott inomhusklimat genom dragfri & tyst komfortkyla i kontorslokaler.

Ok, spännande. Hur har du upplevt de första veckorna hos oss på ebm-papst?
- Jag har fått ett varmt mottagande av glada och engagerade kollegor. Det har varit intensiv tid och många intressanta områden att sätta sig in i och jag upplever att det alltid finns kunniga medarbetare att vända sig till när det behövs.

Kul att höra! När du är klar med vårt introduktionsprogram, vad kommer du då att fokusera på?
- Den närmaste tiden kommer jag främst fokusera på att ytterligare lära känna företaget, marknaden, våra kunder och mina närmaste kollegor, för att göra mig en helhetsbild. Implementationen av det nya CRM systemet kommer också mycket väl i tid för mig, som samtidigt börjar som försäljningschef.

Har du något speciellt motto, som du arbetar efter?
- För mig är det viktigt att se människor och låta dem känna sig sedda, då presterar man bättre och det blir roligare att gå till jobbet. Jag tycker om att Visualisera och konkretisera mål för att sedan staka ut vägen dit och få mina medarbetare att se samma vision. Om man vet vart man är på väg, varför man vill dit och hur man vill ta sig dit så är det lättare att bli engagerad och lättare att hitta nya vägar till målet om förutsättningarna förändras.

Det låter bra. Vem är Stefan när han inte jobbar då?
Jag är gift och har två barn; Oliver snart 4 och Edward snart 1 1/2 och vi bor i Sollentuna. Som småbarnsförälder kretsar mycket nu runt alla härliga saker man gör med barnen som att bygga snögubbar och gå på upptäckspromenader i skogen, där allt kan bli ett äventyr. Annars gillar jag att resa, gärna med bil som ger en stor frihet och spontanitet och helst i Afrika. Jag har också en gammal ombyggd militärbåt som jag ser fram emot att kunna åka med över Östersjön tillsammans med familjen, när barnen blir lite större.

Kul! Med småbarn finns förstås inga problem med sysselsättning på fritiden. Tack för pratstunden och lycka till med ditt fortsatta arbete hos oss, Stefan!
- Tack själv!