Möt Carina Olsson - vår lagerchef



Hej Carina,

Varför började du jobba på ebm-papst?

Arbetsbeskrivningen som Warehouse Manager lockade mig. Den kändes intressant, spännande och utvecklande.

Vad är det bästa med ditt jobb på ebm-papst?
Att få vara med och leda en grupp engagerade människor där vi tillsammans arbetar för att driva igenom förbättringar. Logistik- och lagerflöden kan alltid effektiviseras. Jag tycker om att sätta upp nya mål för hur jag och min arbetsgrupp kan utveckla processer och rutiner. Att arbeta med både hårda och mjuka värden och se till att alla i arbetsgruppen mår bra är också både viktigt och roligt.

Vilka tre ord tycker du bäst beskriver din arbetsvardag?
Kommunikation, gemenskap, lyhördhet.

Kan du berätta om något intressant projekt du arbetar med just nu?
Just nu utvecklar jag ett verktyg som ska ge en samlad och dagsaktuell bild av inleveranser, plock, pack och utleveranser. Tanken är att informationen ska visas på bl a bildskärmar. Med verktyget ska det bli enklare att se resursbehovet, hitta tidstjuvar, upptäcka förbättringsmöjligheter, följa utvecklingen av olika flödena inom logistikområdet och också se om vi uppnått uppställda mål.

Vad är det bästa med ebm-papst?
Att företaget är så stabilt och samtidigt offensivt och spännande. Det satsas mycket både på personalen och teknisk utveckling.



Har du några hobbys/speciella intressen?
Jag har tre stora intressen; träning, resor och vandring. Vandrar gör jag både utomlands och i Jämtlandsfjällen. Vi är ett kamratgäng som vandrar mycket tillsammans. I fjällen kan det bli ett par mil varje dag mellan fjällstationerna. Utomlands tycker jag om att vandra på vackra platser med spektakulära utsikter, gärna med en och annan toppbestigning som utmaning.

Hur kopplar du av?
Jag läser och promenerar mycket. Kopplar också av med både fysisk träning, yoga och mindfulness. Jag har ett flertal utbildningar inom hälsa och träning, men idag tränar jag bara mig själv. Inte så mycket på gym på grund av Corona, men det går bra att träna i hemmamiljö också och så finns alltid naturen nära till hands. Sedan åker jag en hel del längdskidor när tillfälle ges.

Var och när trivs du bäst?
I naturen, med familjen och när jag får träna.

Vad skulle du göra om du idag fick 100 000 kr att spendera?
Boka en resa och satsa på upplevelser tillsammans med nära och kära!

Om du fick vara en annan person för en vecka – vem skulle det vara?
Svår fråga…men jag skulle nog välja att vara någon som kunde bidra till att förändra världen till det bättre. Mindre nöd, färre kriser och konflikter!

Om du kunde färdas bakåt eller framåt i tiden, vilket hade du då valt?
Bakåt! Jag är intresserade av historia och skulle gärna resa tillbaka för att se hur det var i Stockholm på 1600-talet när invånarantalet ökade från 10 000 till 60 000 och Skeppsbron byggdes.



Vad är det mest galna du varit med om?
Det får bli en händelse under en vandring på Madeira. Vi tog ett felbeslut om vägval och fick gå på smala hyllkanter utefter branta klippväggar. Till slut kom vi in i en flera kilometer lång tunnel med kryphöjd som ingår i Madeiras bevattningssystem. Det var hemskt. Ingen mobiltäckning och det blev en vandring med stora risker. Men, man lär sig av det också!

Vad tycker du om för musik?
Jag lyssnar på allt och gärna 80- och 90-talsmusik.

Vilka saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kylskåp?
Frukt och kaffe!

Vad är det första du kollar på nätet varje dag?
Nyheter.

Om du var ett djur, vilket skulle det vara?
En fågel.

Vem inspirerar dig?
Det är ingen speciell person. Istället inspireras jag på olika sätt av olika människor jag möter både på jobbet och privat.

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
Ett fiskespö, vatten och en kniv. Jag skulle prioritera överlevnad.

Vad anser du är den viktigaste egenskapen hos en vän?
Lojalitet!

Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska då?
Fred på jorden, att människor slutar skada varandra och att alla får möjlighet att må bra med tillgång till vatten och mat.



Okej, tack Carina - hejdå!