Intelligenta fläktar och smart mjukvara hjälper dig att kontrollera inomhusluften

Luftkvaliteten inomhus (IAQ) är en avgörande faktor för hälsa, välbefinnande och produktivitet.
Oavsett om du befinner dig i ditt eget hem, på jobbet, i skolan, i snabbköpet, eller är på läkarbesök, är god luftkvalitet av stor betydelse för välbefinnandet.

Med vår expertis och samlade erfarenhet från mängder av ventilations- och luftkonditioneringsapplikationer – tillsammans med vårt breda produktsortiment – erbjuder vi effektiva lösningar för förbättrad luftkvalitet för slutkunden. I vårt sortiment finns också digitala molnbaserade lösningar för att kontrollera och optimera luftkvalitén på ett enkelt och energieffektivt sätt.

Bättre luft. Bättre liv ✅
Med våra produkter kan du skapa en hälsosam och energieffektiv inomhusmiljö.


Intelligenta fläktar
Fläktar från ebm-papst är de centrala komponenterna i luftkonditionering, ventilationssystem och luftrenare, det vill säga applikationer som direkt påverkar luftutbytet, temperatur och luftfuktighet i ett rum. Utbudet av fläktar i vårt sortiment utmärker sig genom sin maximala effektivitet och som med hjälp av sina EC-motorer kan de styras steglöst över hela hastighetsområdet, vilket möjliggör behovsbaserad styrning av systemet. Fläktarna har integrerade sensorer och kan även kombineras med separat monterade sensorer, något som ger slutanvändaren värdefull data. Data som grund för vidare styrning och kontroll av enheterna, säkerställer optimal drift för ventilationen i anläggningen.



Smarta sensorer
Sensorer, direkt integrerade i fläktarna och/eller i kombination med separat monterade sensorer, registrerar miljödata som omgivningstemperatur, motor-/elektroniktemperatur, luftfuktighet, luftkvalitet och vibrationer.

Digital styrning och övervakning med Building Connect.
Vår digitala lösning Building Connect är ett smart och användarvänligt koncept för att förbättra luftkvalitén i fastigheten.
Plattformen Building Connect bearbetar och analyserar data och kan användas för att optimera styrningen av en enskild byggnad likväl som för ett helt fastighetsbestånd.
Den användarvänliga och molnbaserade plattformen, övervakar inomhusluftens kvalitet och ger slutkunden och fastighetsägaren möjlighet att kontrollera anläggningen på ett energieffektivt och enkelt sätt, via mobiltelefon, surfplatta eller dator.



Genom Building Connect kan du också enkelt generera rapporter med IAQ-relevant data.
Building Connect systemets algoritmer lär sig av användarbeteende, byggnadsegenskaper och miljöförhållanden och tillsammans med de energibesparande fläktarna skapas ett optimalt inomhusklimat.




#inomhusluft #ventilation #luftkonditionering #smarta byggnader

Läs mer om Building Connect