Lär känna Susanne Lohmann, affärsutvecklare och chef över vårt OEM-teamInnan Susannes kom till Sverige arbetade hon som Global Key Account Manager hos ebm-papst i Tyskland. Dessförinnan, mellan åren 2012-2016, arbetade hon som Project Manager för -Skandinavien och har även haft ansvar för den tekniska supporten till ebm-papst dotterbolag i Norden. Susannes rötter hos ebm-papst går tillbaks till år 2007. Fram tills att hon var klar med studierna till ingenjör inom elektroteknik, år 2012, arbetade hon bl. a under sommarloven hos ebm-papst i Mulfingen.

Varför började du jobba hos ebm-papst i Sverige?
-En dag hösten 2019 ringde telefonen. Jag såg att det var koncernchefen för ebm-papst och trodde att samtalet gällde någon fråga med koppling till mitt jobb som Global Key Account Manager. Min första tanke var att jag gjort nåt fel, men så var det inte. Han frågade istället om jag ville flytta över till ebm-papst i Sverige och bli affärsutvecklingschef. I min tidigare roll hade jag en koppling till Sverige och då tjänsten kändes spännande tackade jag ja ganska omgående.

Vad är det bästa med ditt jobb?
-Människorna och den starka passionen som finns hos alla för det vi gör idag och våra spännande framtidsmål! Som affärsutvecklingschef får jag vara med och arbeta fram helt nya lösningar för en digital värld. ebm-papst ligger mycket långt fram inom helt nya områden som t ex molnbaserade lösningar och Building Management Solutions. Som ny Försäljningschef för ebm-papst OEM-avdelning har jag förmånen att få leda ett fantastiskt duktigt team. Vi är en stark OEM-partner och tillsammans ska vi satsa för att bli ännu vassare på marknaden. Det är en spännande och inspirerande utmaning!Vad är det bästa med ebm-papst?
Att arbeta på ebm-papst är som att vara en del av en familj, och det har blivit en väldigt stor familj de senaste åren. Trots storleken finns fortfarande det genuina engagemanget för att hjälpa varandra och gå den där lilla extra milen för att stödja kollegor och kunder. I Sverige är den viljan väldigt stark och det gör oss också starka på ute på marknaden i kombination med våra fantastiska produkter och lösningar.

Vad motiverar dig i ditt jobb?
-Jag är nog väldigt motiverad som person och har drivkraften i mig. Jag brinner för det jag gör!

Vilka tre ord tycker du bäst beskriver din arbetsvardag?
-Utmanande, lösningsinriktat, roligt på jobbet!
Du har nyligen tagit över rollen som chef över vår OEM-avdelning. Vad ser du för utmaningar och vad tänker du om framtiden?
- Ja, jag är glad att jag får ta hand om en fantastisk grupp människor och jag gör mitt bästa för att vara en bra chef för dem.
I framtiden hoppas jag att vi återigen kan träffa våra kunder lika ofta som vi brukat göra. Denna situation och alla andra utmaningar orsakade av Corona just nu är slitsam för alla som arbetar inom försäljning.

Vad gör du helst på fritiden?
-Jag gillar att köra motorcykel, träffa vänner, löpning, simning, gå på promenader i naturen. Jag gör mycket, jag blir aldrig uttråkad, speciellt inte när jag lär mig svenska.

Vad skulle du vilja börja varje dag med?
-Ett dopp i havet i soluppgången..

Vilka tre saker kan du inte vara utan?
-Hälsa, frihet och humor!

Berätta om ditt bästa semesterminne.
-Det får bli en 4-veckors rundresa i Thaliland då jag som sällskap hade ett thailändskt rockband. Bara en kunde engelska och det blev mycket skratt på den resan.Om du fick äta middag med vem som helst, vem skulle det vara?
- Jag skulle vilja äta middag tillsammans med någon som gör många goda saker, men som inte har råd med en middag.

Om du fick leva en annan persons liv en vecka – vem skulle det vara?
-Jag skulle vilja vara en sjöman!

Vilken film såg du senast?
-The Game Changers.

Om du var ett djur, vilket skulle det vara?
-Hm…jo, en cheetah. (En mycket snabb gepard. Toppfart 130 km/h).

Vilka personer är viktigast i ditt liv?
-Mina föräldrar och alla nära vänner.Nämn något du är lite extra stolt över?
-Att jag börjat med vintersimning i Solna och att jag klarar att göra 10 minuter plankan!

Vad gör dig glad?
-Jag är alltid glad (sagt med ett skratt!)

Var växte du upp?
-I Heilbronn i delstaten Baden-Würtenberg.

Kan du nämna något litet tokigt du gjort i ditt liv?
-Det var nog mer roligt än tokigt, men en gång tog jag motorcykeln och åkte ensam till Monaco och tillbaks. Det tog 27 timmar. Jag började köra och sen blev det bara så…

Vad är ditt motto i livet?
Den som kämpar kan förlora. Den som inte kämpar har för länge sedan förlorat.Okej, tack så mycket för pratstunden, Susanne!
-Tack själv!