Lär känna Alp, vår fastighetsskötareArbetade tidigare som: Alp har arbetat som lagerförman sedan år 2000 och med huvudsaklig inriktning på att utveckla effektiva flöden inom logistik och lagerhantering.

Varför började du jobba på ebm-papst?
Jag letade en ny utmaning där jag kunde utvecklas inom området och när ebm-papst annonserade efter en ny lagerförman sökte jag och fick jobbet. Det är jag glad för. Jag fick precis den utmaning jag ville ha. Efter några år blev jag även fastighetsansvarig och jag hade båda rollerna i 13 år, men nu har jag lämnat rollen som lagerförman.Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen! Ingen dag är den andra lik och det finns alltid något nytt att göra. Jag tycker om problemlösning och i en så stor fastighet som vi har uppstår ganska ofta fastighetstekniska frågor. Ibland för att det krävs underhåll, men också för att vi hela tiden genomför olika satsningar. Det kan vara ombyggnationer och renoveringar, eller installation av ny smart automationsteknik som gör att vi exempelvis kan spara energi och ha full kontroll på inomhustemperaturen och andra viktiga innemiljöfaktorer. Att ebm-papst ligger långt fram inom området Building Connect har gett mitt jobb en extra dimension. En viktig trivselfaktor är även alla fina arbetskollegor.

Vad är det bästa med ebm-papst?
Att företaget är så måna om sina medarbetare. Det är en väldigt bra arbetsmiljö här och ebm-papst satsar mycket på trivseln, miljön och att det ska vara en arbetsplats med hög kvalitet. Jag stortrivs verkligen här!Kan du nämna något projekt du är extra nöjd med?
Ombyggnationen av vår produktionsmiljö är ett exempel. Vi har skapat större och bättre ytor vilket möjliggjort ett totalintegrerat produktions- och logistikflöde. Nyligen har vi också genomfört en stor omflyttning av kontorsarbetsplatserna till ett nytt våningsplan. På så sätt har vi frigjort utrymmen för konferenser och kundmöten. Det behövs då vi växer så snabbt och det kommer säkert nya projekt framöver då vi vill göra förändringar. Eftersom vi själva äger fastigheten förenklas alla beslut om ny- och ombyggnationer och det ger också mig en större frihet som fastighetsansvarig.

Vilka tre ord tycker du bäst beskriver din arbetsvardag?
Tekniskt, varierande och utmanande.

Hur kopplar du av?
Det gör jag bäst när jag umgås med min familj och får ägna mig åt mitt stora intresse; mat och kryddor! Att hitta nya smaker och recept med inspiration från olika länder där jag varit är både avkopplande och väldigt roligt.Vad gillar du att göra på fritiden?
Det blir mycket fotboll med mina två söner. Det är träning nästa varje kväll och det är roligt att följa deras utveckling och dela deras drömmar om att få spela på elitnivå. Eftersom matlagning och bakning är stora fritidsintressen blir det mycket tid med gastronomiläsning och vid spisen!

Vad skulle du vilja ha mer tid för?
Att besöka mina föräldrars fritidshus lite oftare och hjälpa till. På ett fritidshus finns alltid saker som måste fixas!

Var och när trivs du bäst?
Jag stortrivs när jag får besöka en kryddbutik med ett riktigt brett sortiment. En sådan finns också i Järfälla där jag bor. Att botanisera bland många nya och färska kryddor inspirerar mig till att vilja prova nya idéer när det gäller smaksättning och spännande maträtter.

Vad skulle du göra om du fick full lön ett år utan att behöva jobba?
Jag skulle vilja att på frivillig basis hjälpa flyktingar och skulle i så fall arbeta ett helt år som volontär för Amnesty Internationals Syriengrupp i Stockholm.

Vad skulle du göra om du fick 100 000 kr att spendera?
Jag skulle köpa en odlingstomt, en kolonilott, där ett 10-tal flyktingfamiljer kunde odla kryddor och grönsaker.

Vad är en drömsemester för dig, och vad är ditt bästa semesterminne?
För mig är det en dröm att en dag få åka till Asien och lära mig mer om historiska händelser, men givetvis också om många nya och spännande kryddor. Ett av mina finaste semesterminnen var en lång bilresa för snart 20 år sedan längs med den italienska, grekiska och turkiska kusten.

Vad kan du inte vara utan i ditt skafferi eller kylskåp?
Det absolut viktigaste är mjöl och ägg!

Vilka personer är viktigast i ditt liv?
Min familj!

Vad är orättvisor för dig?
Jag tycker att den finns en stor orättvisa mellan länder. Vi som lever i rikare länder kan vara betydligt generösare och bättre på att hjälpa fattigare länder. Jag är övertygad om att det är möjligt att få en rättvisare värld!

Om du var ett djur, vilket skulle det vara?
Jag skulle vilja kunna sväva som en falk! Fågeln har en fantastisk syn, är stark och otroligt snabb. Pilgrimsfalken är faktiskt världens snabbaste landlevande djur och kan komma upp i hastigheter på 300 km när den dyker.Ok, tack så mycket för pratstunden Alp!
-Tack själv, det var bara roligt!