Härliga jubileumsdagar för ebm-papst

Vårt svenska bolag, som grundades år 1973, har i år jubileum med 50 år på marknaden.
Under ett par dagar i maj firades det därför stort hos oss på huvudkontoret i Stockholm, med Öppet Hus för kunder och samarbetspartners följt av en uppskattad Familjedag för de anställda. Båda evenemangen var välbesökta och det blev två mycket lyckade jubileumsdagar när vi stolta firade våra 50 år.

Öppet Hus med rundvandring i Produktion
Den 26 maj bjöd vi in kunder och samarbetspartners till Öppet Hus på huvudkontoret i Järfälla.
De nära 100 gästerna bjöds på rundvisning i utvecklings- och produktionsmiljö, där vår tillverkning av energieffektiva fläktar sker.
Det blev många trevliga samtal mellan våra duktiga medarbetare i produktion och intresserade gäster under dagen.

Under rundvandringen kunde de som ville fördjupa sig i företagets historia, då vi på en av väggarna förberett med bilder och viktiga årtal från alla de 50 åren.
I vårt lager gavs förevisning av den svensk-utvecklade flödesmätar-riggen, vilken många visade stort intresse för.
Ute på gården fanns, förutom mat, också ett tält med extra sittplatser. Alldeles bredvid fanns ebm-papst populära fläktskola med livedemo av fläktbyte.
Fläktskolan visar snabbt och effektivt hur enkelt man kan åstadkomma stora energibesparingar för ventilation, genom tämligen enkla åtgärder.







Showroom:
I vårt Showroom visades de senaste produktnyheterna och ett flertal digitala lösningar upp. Här fanns också tillfälle att se exempel på applikationer, där inbyggda ebm-papst produkter - så som fläktar, elmotorer och drivenheter – blivit en del av våra kunders unika produktlösningar.
Vi vill rikta ett extra tack till våra kunder Munters, Jeven, Dustcontrol, Flexit, Alde, Sundström, Husqvarna och Nimoverken, som lånade ut sin utrustning till oss de här dagarna! Det var spännande för både besökare och våra anställda att se de innovationer vari ebm-papst´s produkter blir en del av en unik lösning. Tack!

Om du är nyfiken på de olika applikationerna här nedanför, så är du välkommen att kontakta respektive företag för mer information.


Gräsklippare Ceora från Husqvarna, Ventilationsaggregat KS3 från Flexit, Torkskåp ECO Dryer 2.0från Nimoverken.


Kökskåpa för storkök från Jeven, Värmepanna för husbil/husvagn Compact 3030 från Alde


Skyddsmask SR500/SR570 från Sundström, Avfuktare ComDry från Munters, Luftrenare AC1200 från Dustcontrol.


Mingel, tävlingar och aktiviteter
I minglet bland kunder och samarbetspartners på Öppet Hus märktes också representanter från Järfälla kommun, Tysk-Svenska Handelskammaren, Slussen och Svensk Ventilation.
Vi är glada att även ett flertal utländska gäster, inresta från ebm-papst bolag i Tyskland, England, Finland, Norge och Danmark hade möjlighet att vara med på firandet i Sverige.
Alla gäster på plats bjöds på goda hamburgare, dryck och tilltugg och för de som ville fanns tävlingar med fina priser och olika aktiviteter att prova på.





Stort grattis till vinnarna i våra tävlingar:
Fläktskytte: Ulf Roth, Bravida
Pilkastning: Stefan Larsson, Dustcontrol
Hammerstriker: Fredrik Lilja, Ekström & söner






En dag för de anställda och deras familjer
För att fira ytterligare bjöd ebm-papst in till en Familjedag lördagen den 27 maj, för alla anställda och deras familjer.
Solen sken och här fanns något för alla de 140 gästerna. På gården hade vi den här dagen satt upp en hopp-borg, med en mängd solstolar bredvid.
Det bjöds på pizza, korv, popcorn och glass i stora lass. Alla som ville kunde prova på aktiviteter med fläkttema och tävlingar anpassade för olika åldrar, med fina priser och tröstpris till alla som försökte.
Även den här dagen var alla, stora som små, välkomna på rundvandring för att ta sig en titt på företagets produktionsmiljö, Showroom, Fläktskola och andra delar av huvudkontorets lokaler.
Det var populärt bland våra yngre gäster att få sig en egen SuperHero tatuering. Att sparka omkring ett gäng ballonger i en stor lagerlokal blev även det en succé!
Vad man än tyckte bäst om, så var det helt tydligt en härlig dag med glatt firande ebm-papst familjer.








Stort tack till ALLA som kom för att fira tillsammans med oss!