EtaCrown® kronväxelserie för din drivteknikslösning

Den kompakta kronväxelnserien EtaCrown® från ebm-papst underlättar utvecklingsarbetet av inbyggda drivlösningar och är ett effektivt alternativ till en mer traditionell vinkelväxellösning.
Med EtaCrown® och EtaCrown Plus® erbjuds ett kraftfullt och hållbart alternativ för att justera hastigheten på elektriska höghastighetsmotorer.
Tack vare den cylinderformade designen tar EtaCrown® mindre installationsutrymme i anspråk, med samtidig hög prestanda och energieffektivitet.

Det moduluppbyggda systemet kan kombineras med ett stort urval av våra motorer i DC och EC-utförande, tillsammans med bromsar och givare. I vår onlineportal kan du konfigurera drivlösningen i enlighet med kraven för just din applikation.

Tack vare att kronväxlar inte är bestyckade med någon självlåsande mekanism är de lämpliga i många applikationer. Fördelen med kronväxlarnas icke självlåsande mekanism är bland annat att transmissioner kan vändas manuellt – även i en nödsituation – och att inga komponenter krävs för frånkoppling.Hög verkningsgrad och utväxlingar.


ebm-papst innovativa kronväxellådor EtaCrown® och EtaCrown Plus® är effektiva, kompakta och tillverkas på ett ekonomiskt genomtänkt sätt.
Verkningsgraden för EtaCrown® kronväxlar är hela 75 %. Den höga verkningsgraden, i kombination med den kompakta designen, möjliggör en effektiv, ekonomisk och kompakt drivlösning.
I jämförelse med mer traditionella snäck- och vinkelväxlar blir det med kronväxelteknik till exempel väldigt små friktionsförluster, utan istället kan, i stort sett all, motorkraft användas till själva drivmomenten.
EtaCrown-serien i olika storlekar har stort antal utväxlingar – i enstegsväxeln upp till 10:1, två-stegs 113:1 och tre-stegs till 289:1. I enstegs-utförandet uppnås verkningsgrad på mer än 90 %.
Jämfört med snäck- och vinkelväxlar är kronväxelserien EtaCrown® också mindre mottaglig för termisk expansion.

Applikationsområden

Behöver du mer information är du välkommen att kontakta Jörgen Blomqvist på vår OEM-avdelning.
Jörgen är specialist på ebm-papst drivteknik.

Läs mer om kronväxelserien EtaCrown HÄR
Kontakta vår svenska OEM-avdelning
Konfigurera din drivlösning i vår Online-portal