Effektivisera ditt ventilationssystem med Retrofit

Om ett ventilations- eller kylsystem har varit i drift i flera år så kan det vara värt att titta närmare på hur effektivt det egentligen är.
En väl genomtänkt och korrekt implementerad Retrofit-lösning kan många gånger vara den mest kostnadseffektiva lösningen.
I ett Retrofit projekt med ebm-papst är det första och mest avgörande steget att uppgradera systemet med moderna EC-fläktar. Efter ett smart fläktbyte i en ventilationsanläggning erhålls lägre driftskostnader, minskad miljöpåverkan samt betydande besparingar på energikostnader över tid. I den svenskutvecklade MX-portföljen hittar du lätt den mest energieffektiva fläktlösningen , oavsett applikation.
MXAC III aggregatfläkt med direktdrift är utformad för att installeras i befintliga ventilationsaggregat. Fläktarna kan levereras komplett med monterings-kit för enkel installation och stabil montering i aggregatets golv. Kan levereras för liggande eller stående montage.

MXPC II kammarfläkt optimalt utformad för installation i ventilationsaggregat. Levereras komplett med vibrationsdämpare och inloppspackning för att säkerställa problemfri drift.

MXFG kubfläkt är direktdriven, stapelbar och kompakt för enkel transport och installation, designad för såväl sug- som tryckkammare. Monteras enskilt eller staplas som en FläktVägg för att ersätta en större fläkt.

MXRC III takfläkt är ljudisolerad, försedd med bakåtböjda skovlar och utdragna mätuttag för flödesmätning, vilket förenklar installation, injustering, driftsättning och OVK.

Det går enkelt och snabbt att ersätta AC- med EC-teknik och den lägre elförbrukningen betalar snabbt tillbaka investeringen.
Med referenser från bl.a. bostadfastigheter, sjukhus, stormarknader, tillverkning, kontor och jordbruk har ett stort antal av våra projekt visat energibesparingar på 50–70%. En fläktlösning från ebm-papst kan specifikt utformas för att möta de unika behoven i varje projekt. Eftersom MX-produkterna tillverkas vid ebm-papst produktionsavdelning i Järfälla finns stor flexibilitet och möjlighet för kundanpassningar med korta ledtider.
Förutom fläktbyte finns det även flera andra åtgärder som kan sänka energiförbrukningen för ventilationen i en fastighet. Våra Retrofit-specialister har djupgående kunskaper om de senaste teknologierna och metoderna för att uppgradera ett befintligt system till att vara mer energieffektivt och hållbart.
Behöver du hjälp?

Kontakta en Retrofit-specialist