Besök vår mobila fläktskola

Vår mobila fläktskola ger dig möjligheten att snabbt och effektivt lära dig energieffektiva lösningar, på en plats nära dig.
Med vårt helt nya koncept, ger vi oss nu ut på en turné runt om i Sverige.
Vi besöker vi många platser runt landet, se vårt turnéschema för att ta tillfället att lära dig hur ett smart fläktbyte går till.

Snabb och effektivt.
Ett besök i ebm-papst fläktskola är ett effektivt och snabbt sätt för dig att höja kompetensen kring möjliga energibesparingar och innovativa produkter.
ebm-papst fläktskola vänder sig i första hand till ventilationstekniker, fastighetstekniker, projektledare, konsulter och fastighetsförvaltare, som vill lära sig hur enkelt man kan energieffektivisera en ventilationsanläggning.

I ebm-papst fläktskola lär du dig:
• Fläktteori
• Fläkt- och energiberäkningar
• Praktisk tillämpning
• Produktnytt
• Digitalisering
• Möjlig energibesparing vid fläktbyte

Pedagogiskt upplägg
I fläktskolan får du pedagogiska live-demos där du lär dig hur ett smart fläktbyte genomförs, för att erhålla högsta möjliga verkningsgrad i ventilationsanläggningen.
Med hjälp av en fläktsimulator visas tydligt hur mycket energi man kan spara genom att modernisera ett ventilationssystem – i realtid.
Fläktsimulatorn visar exakt hur mycket energi som går åt att driva ventilationssystemet, både före och efter ett smart fläktbyte.
Du får också tips om fler möjliga anpassningar för din ventilationsanläggning, som ytterligare kan öka besparingarna.

Turnéschema
Under våren och försommaren besöker fläktskolan ett mängd städer och orter i Västergötland, Närke, Skåne och Norrland.
Efter sommaren ges tillfälle att besöka fläktskolan i såväl Småland, Dalarna, Mälardalen, som Stockholmsområdet.
Turnéschemat, som uppdateras löpande, hittar du HÄR!ebm-papst mobila fläktskola - konceptet.
Henrik Fahlström, försäljningsingenjör på ebm-papst i Göteborg, har ingått i den projektgrupp på ebm-papst Sverige, som arbetat med konceptet kring den mobila fläktskolan.
En viktig uppgift för projektgruppen har varit att säkerställa att upplägget i fläktskolan är både pedagogiskt och tillgängligt för kunderna.

"Fläktsimulatorn i expovagnen är kopplad till en digital skärm med tydlig grafisk layout. Där kan man se exakt hur mycket energi som går åt att driva runt ventilationssystemet”. säger Henrik.
”Demonstrationen startar med att vi har vi en gammal snäckfläkt i simulatorn. Snäckfläkten byter vi sedan ut mot en ny kammarfläkt med EC-motor. Då ser man direkt att energiåtgången halveras." fortsätter Henrik. ”Genom fläktsimulatorn blir det otroligt tydligt hur mycket energi man sparar på att renovera ett gammalt ventilationsaggregat. Många vet att man minskar energiförbrukningen genom att byta ut fläkten, men man underskattar ofta de åtgärder som inte har med fläkten att göra, till exempel fläktutlopp, ljudfällor och filter. Genom att även modernisera denna utrustning kan man komma ner till en fjärdedel av det gamla systemets energiförbrukning.”

"Vi har samarbetat med flera företag i Styr- och regleringsbranschen, som hjälpt till med programmering och visuell presentation. Sedan har vår teknikavdelning och plåtverkstad byggt ihop simulatorn med fläktar, filter, galler. På det viset kan vi enkelt byta ut del för del i systemet för att se hur energiåtgången förändras. Med simulatorn kan vi nu i realtid bevisa exakta möjligheter till besparing”, menar Henrik.

Aha-upplevelse
”I fläktskolan delar vi med oss om vår expertis kring smarta fläktbyten. Vår egen kompetens i kombination med vår nya demovagn kan vi enkelt, pedagogiskt och effektivt utbilda ventilationsentreprenörer runt om i Sverige, menar Henrik. ”Det är riktigt roligt att så tydligt kunna visa enkla åtgärder, som ger positiv påverkan på energibesparingen. Vi har redan träffat många som har fått en aha-upplevelse." avslutar Henrik Fahlström.Fläktskola - med möjlighet att boka
Den mobila varianten av ebm-papst fläktskola är som en husvagn i storlek och allt som behövs på uppställningsplatsen är två lediga parkeringsrutor.
Kontakta oss om du skulle vilja ha ett besök av fläktskolan för att bjuda in intresserade i närområdet.
Tillsammans lägger vi upp planen för besöket och vi förser er sedan med material, som hjälper er att marknadsföra fläktskolan på plats hos er.

Mobil fläktskola turnéschema