Att ersätta AluZink med Magnelis är också Green Intelligence

Hållbarhetsfilosofin Green Intelligence är ledstjärna för många av de utvecklingssatsningar vi gör på ebm-papst. ”Green” står för hållbar resursanvändning och produkter med mindre miljöpåverkan. Under ”Intelligence” ryms bland annat lösningar för intelligent styrning och övervakning. Att vi under 2022 styr över till att ersätta stålplåten AluZink i våra fläktar till plåt med metallbeläggningen Magnelis passar bra in i vår hållbarhetsfilosofi. Fördelarna är många till glädje för miljön, våra kunder och även oss själva. Men vad är det då som gör Magnelis så bra?

Vid ebm-papst tillverkning i Järfälla används idag AluZink i exempelvis fläktarnas lock, bottenplattor och motorfästen. AluZink är ett kvalitetsstål med en beläggning av zink, aluminium och kisel som kan användas upp till korrosivitetsklass C4. Det finns fem korrosivitetsklasser och C4 anger att miljöns korrosivitet på en produkt är hög. Exempel på sådana miljöer inomhus är utrymmen med hög luftfuktighet och stora mängder luftföroreningar från produktionsprocesser.



Kan levereras med korrosivitetsklass C5

En av de viktigaste fördelarna med bytet till Magnelis är att metallbeläggningen kan fås med C5-klassificering (enligt SS-EN ISO 12944-2). Även i standardutförande klarar den miljöklass C2 och klarar testerna enl. SS-EN ISO 12944-1 och -2 enl utgåva 2017 betydligt bättre än till exempel Aluzink, då man klarar high duarbility nivån på >15 år. Det innebär att Magnelis klarar extremt tuffa miljöförhållanden som till exempel marina miljöer och miljöer som är starkt alkaliska eller innehåller klorid och ammoniak. Även väderelementen i Sverige är ofta tuffa och typiska användningsområden för Magnelis är klassiska byggplåtsapplikationer som vindskivor, fönsterbleck och skorstensbeklädnader. Snart kan även ebm-papst fläktar läggas till applikationslistan.

Magnelis finns med ett flertal beläggningstjocklekar. ebm-papst kommer att använda Magnelis 120 som innebär att beläggningstjockleken är 10 µm/sida av tunnplåten. Att våra fläktar får en betydligt högre korrosionsbeständighet är en viktig fördel, men det finns flera!

Självläkning av klippkanter och repor

Magnelis framställd i en process för varmförzinkning med ett kemiskt unikt zinkmetallbad med 3,5 procent aluminium och 3 procent magnesium. Olika korrosionstester visar att det är just tillsatsen av 3 procent magnesium som ger ett betydligt bättre korrosionsmotstånd jämfört med varmförzinkade beläggningar. Unikt för Magnelis är också att självläkning ingår i de korrosionsskyddande egenskaperna.

Självläkningen innebär att delar av ytbeläggningen ”vandrar” till klippkanter samt repor och skapar ett skyddande skikt. Denna självreparerande effekt säkerställer ett bra kant- och fogskydd. Att utsatta snittytor täcks med en tunn zinkbaserad skyddsfilm med magnesium förebygger också korrosionsreaktioner.

Betydligt mindre miljöpåverkan och snällare mot produktionsverktygen

För våra kunder finns det med andra ord viktiga fördelar med bytet till Magnelis. Sedan var det detta med ”Green”. Magnelis är ett bra val för miljön eftersom avrinningen av zink ned i markytorna blir mindre. Dessutom bevaras naturresurserna då mindre zink används än i zinkbeläggningar.

Till de glada vinnarna hör även ebm-papst tillverkningsavdelning i Järfälla. Till beläggningens många fördelar hör att Magnelis hårdare och tunnare ytskikt jämfört med AluZink sliter mindre på verktygen i stansmaskinerna. Det blir mindre kladd i verktygen vilket både spar tid och verktygskostnader. Avslutningsvis finns det faktiskt en fördel till: Magnelis har en jämn och fin ytstruktur som inte förändras även om den omgivande miljön är tuff.