Alla kockars dröm


”Samarbetet gick fantastiskt bra och ebm-papst lyckades utveckla en mycket kompakt och totalintegrerad fläktlösning”


När det tyska företaget Rational AG lanserade sin nya multifunktionsugn iCombi Pro sattes en ny standard för vad kombinationsugnar kan klara av.
Med iCombi Pro är det extremt enkelt att baka, grilla, steka, ångkoka, fritera och pochera.
Multifunktionsugnen sköter det mesta och hjälper användaren till ett perfekt resultat.
En av funktionerna är iProductionManager som ger förslag på hur maten ska placeras i ugnen för att spara tid och energi.
Det är också möjligt att tillaga en kombination av rätter samtidigt exempelvis lax högst upp, grönsaker i mitten och kycklingbröst längst ner.

Med funktionen iDensityControl styrs den kraftfulla luftcirkulationen i ugnen och resultat är högre produktivitet och kortare tillagningstid.
Med mer än 1 000 000 levererade kombiugnar är Rational AG marknadsledande inom området multifunktionsapparater.
ebm-papst fläktar används i många av ugnarna, men när iCombi Pro skulle utvecklas ställdes helt nya krav på fläktlösningen.

Så här gick det till:


Målsättning:
Att utveckla en intelligent och kompakt multifunktionsugn som skulle sätta en ny standard för vad denna typ av ugnar klarar av. Ugnen ska ha funktioner som automatiskt reglerar temperatur, luftcirkulation, luftfuktighet, fläkthastighet, ångtillförsel och tillagningstid.

På önskelistan:
Multifunktionsugnen ska vara lika kompakt som tidigare ugnsgenerationer och den ska samtidigt göra all matlagning bättre, snabbare och enklare.

Utmaningar:
Att integrera all intelligens, ny teknik och en specialkomponerad fläktlösning i ett mycket begränsat utrymme.

Lösningen från ebm-papst:
I ett nära samarbete med Rational AG utvecklades en skräddarsydd fläktlösning för iCompi Pro där EC-teknik, ventiler för ångtillförsel och en förbränningsregulator integrerades i en mycket kompakt enhet. Styrelektroniken fick också en ny placering för att underlätta underhåll och teknisk service.

Resultat:
Multifunktionsugnen iCombi Pro har på kort tid blivit en stor marknadssuccé. Med den inbyggda intelligensen kan en kock enkelt övervaka tillagningsprocessen via en styrplatta. ebm-papst fläktlösning har stor betydelse både för energieffektiviteten och matlagningsresultatet.


#oem
#energieffektivitet
#produktpartner